ГоловнаЛісове господарство

Кролевецький агролісгосп відтворив понад 30 гектарів лісів громади

Відтворення лісу – це відповідальна та важка праця. А вдала посадка – це запорука високої приживлюваності, хорошого приросту лісових культур, а отже – високої продуктивності лісових насаджень!

У Дочірньому підприємстві «Кролевецький агролісгосп» посадка лісу вже завершена. Під час весняної лісокультурної кампанії 2021 року обсяги відтворення лісу на зрубах минулих років склали 33,0 га, що становить 104 % від плану.

Окрім цього було здійсненно допоповнення лісових культур у визначених об’ємах на площі 48,0 га та проведено сприяння природному поновленню на площі 14,2 га.

При цьому було висаджено  303,2 тис. сіянців таких головних лісоутворюючих порід нашого регіону, як сосна звичайна, дуб звичайний та бореальний, а також береза повисла. Сосна звичайна – це основна частина насаджень.

У ДП «Кролевецький агролісгосп» дбають про якісний посадковий матеріал для забезпечення власних потреб у достатній кількості. Так цією весною закладені короби для вирощування сіянців основних лісоутворюючих порід нашого краю, а також тимчасові лісові розсадники – у Червоноранківському та Кролевецькому лісництвах на площі 0,37 га.

Уже протягом багатьох років для садіння дерев на допомогу працівникам агролісгоспу приходять небайдужі люди. Цьогоріч весняна лісокультурна кампанія була проведена з дотриманням карантинних заходів, які діяли в нашому регіоні.

Тепер для формування продуктивних високобонітентних насаджень, лісівники будуть проводити прокошування ділянок від порослі менш цінних лісових порід та трав’яного покриву, потім рубки догляду, освітлення та прочищення.

«Закликаємо населення бути дбайливими та відповідальними у лісі, цінувати і поважати працю лісівників! Збережемо ліс для наступних поколінь разом!», – зазначають в агролісгоспі.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button