Правопорядок і закон

На Сумщині виявлено чотирьох неоформлених реалізаторів хлібобулочних виробів

У ході інспекційного відвідування на одному з підприємств Сумщини, яке займається випічкою хлібобулочних та кондитерських виробів виявлено 4 неоформлених працівника, – про це інформують у пресслужбі управління Держпраці у Сумській області.

У двох кіосках з продажу хлібобулочних виробів було виявлено дві жінки-продавчині, які були одягнені в спеціальну форму-фартух з назвою даного підприємства. У своїх усних поясненнях одна повідомила, що працює близько двох років за графіком магазину з 8:00 до 20:00, інша – працює за графіком «два через два». Заробітну плату обоє отримують готівкою.

В такому ж кіоску за іншою адресою, також перебувала жінка. Інспекторам праці розповіла, що працює за графіком «чотири через три», заробітну плату отримує готівкою.

В офісному приміщенні перебуваючи на робочому місці жінка виконувала обов’язки оператора. В ході опитування виявлено, що дана особа місяць працює на умовах цивільно-правового договору, заробітну плату отримає по закінченню терміну договору, проте не повідомила коли саме він закінчується.

Директором у ході інспекційного відвідування будь-яких документів, що підтверджують наявність правовідносин з вищезазначеними особами не було надано.

За результатами перевірки інспекторами праці складений акт та виписаний припис щодо усунення виявлених порушень, направлено матеріали до правоохоронних органів за ст. 172 «Грубе порушення законодавства про працю» Кримінального кодексу України та ДПС.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button