Тварини

На Сумщині, за допомогою авіації, проводитиметься імунізація від сказу диких тварин

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби Сумщини, на території області буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин за допомогою авіації. Заплановано обробити площу 17674,000 км2 та використати 441,850 тис. доз пероральної вакцини.

Розповсюдження приманок з вакциною відбуватиметься шляхом розкладання із літаків над лісовими та польовими угіддями. Дана приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна, а у середині міститься желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

“Розповсюдження вакцини авіатранспортом швидке і дозволяє точно розкладати принади (легко змінюється швидкість і висота). Тому, його використання рекомендується для обробки всіх середовищ існування лисиці (сільсьогосподарських угідь, гір, лісів, приміських зон і поселень)”, – розповідають в Держпродспоживслужбі.

З метою дотримання заходів безпеки, при виявленні приманок населенню рекомендовано:

  • не брати їх руками;
  • не переносити з місць розкладання;
  • не псувати дані принади.

У разі виявлення трупів тварин або тварин з неадекватною поведінкою заборонено будь-який контакт з даною твариною та про такі факти відразу повідомити органи місцевого самоврядування або установи ветеринарної медицини.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button