Газове господарство

Обласна влада зобов‘язала «Сумигаз» та «Сумигаззбут» навести порядок з платіжками

У Сумській ОДА відбулося засідання обласної постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян

Як повідомила начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Наталія Лебідь, за період з 1 травня до 18 серпня цього року до облдержадміністрації надійшло 1532 звернення громадян щодо порушень при нарахуванні за спожитий природній газ споживачам Сумської області. У тому числі 61 звернення було отримано лише протягом 19 серпня.

«Заявники звертаються зі скаргами щодо дій РГК «Сумигаз» та ТОВ «Сумигаззбут» та вимагають провести перерахунок за послугу газопостачання відповідно до переданих показників лічильників, оскільки зазначені у квитанції показники не відповідають фактичним, що були передані через особистий кабінет 104.ua, Viber, смс-повідомлення. Громадяни висловлюють невдоволення нарахованими сумами та вимагають перевірити правильність нарахування оплати і правомірність нарахування заборгованості», – розповіла Наталія Лебідь.

Комерційний директор РГК «Сумигаз» Денис Черненко говорив, що компанією останнім часом були зафіксовані викривлені показники лічильників. Тому були інвестовані кошти в оснащення контролерів смартфонами і розроблено новий мобільний додаток, який мав би покращити сервіси компанії.

«Ми йдемо до діджиталізації, тому розробили мобільний додаток «Контролер-мобайл», який дозволяє контролеру на місці зафіксувати покази природного газу і автоматично передати їх на сервери. Але потрібний певний час, щоб «подружити» один сервер з іншим. Ми можемо гарантувати, що до кінця року ситуація повністю стабілізується», – повідомив він.

Таке роз’яснення не задовольнило голову облдержадміністрації Дмитра Живицького.

«Якщо ви впроваджуєте нові сервіси – це не має негативно відображатися на споживачах, – наголосив голова ОДА. – Питання газопостачання й так болюче. А ви зараз шукаєте якісь виправдання. Якщо з вашої вини стався якійсь збій програм, то ви не маєте права перекладати ці проблеми на споживачів, щоб вони приходили до вас, зверталися в усі інстанції, у зв’язку з тим, що їм неправильно нарахували оплату за газ».

Голову облдержадміністрації підтримав і голова обласної ради Віктор Федорченко, наголосивши, що в цьому питанні необхідно навести лад якнайшвидше. Люди не повинні страждати з вини РГК «Сумигаз».

«У вас раніше була система, яка працювала. Повертайте її назад і працюйте за нею. А нову систему відпрацьовуйте доти, доки її точність не покаже 100%, – зазначив Дмитро Живицький, звертаючись до керівництва РГК «Сумигаз». – Домовляємося, що з 1 вересня цієї проблеми у вас не буде. Якщо ми знову отримуватимемо у вересні численні звернення від громадян щодо некоректного нарахування за спожитий газ у платіжках, то будемо приймати жорсткі рішення. Питання ставитимемо в тому числі й на рівні керівництва держави».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button