Правопорядок і закон

Голови громад Конотопщини підписали Меморандум про співпрацю з поліцією Сумщини

Сьогодні в Сумах, в рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади», начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Анохін підписав Меморандуми про співпрацю та партнерство з 32-ма головами територіальних громад задля створення безпечного середовища, серед яких і голови громад Конотопського району.

У своєму виступі керівник поліції області, наголосив, що метою проєкту є забезпечення кожної територіальної громади офіцером поліції, створення там безпечних умов проживання людей та надання їм більш якісного поліцейського сервісу.

Голів територіальних громад ознайомили з основними принципами та перевагами проєкту «Поліцейський офіцер громади». Олександр Анохін подякував органам влади, місцевого самоврядування та представникам ТГ за розуміння, активну громадянську позицію, підтримку сучасних безпекових тенденцій та реформ у сфері безпеки.

Згідно загальнодержавного проекту «Поліцейський офіцер громади», кожна територіальна громада надає своєму поліцейському офіцеру службове приміщення (поліцейську станцію), обладнану всім необхідним для роботи та житло. Держава ж забезпечує такого працівника службовим автомобілем, повністю екіпірованим для виконання поставлених завдань та надання допомоги людям, формою, засобами зв’язку, спецзасобами та зброєю.

Тож поліцейський, всім забезпечений, буде працювати на ввіреній йому дільниці, забезпечуючи захист прав і законних інтересів її мешканців, слідкуючи за безпекою дорожнього руху та дотриманням правил благоустрою, а також вести досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання і надавати поліцейські послуги з урахуванням специфіки громади, – зазначають у відділі комунікації поліції Сумської області.

Нагадаємо, перша поліцейська станція з’явилася на Конотопщині у червні цього року у селі Козацьке Бочечківської ТГ, наступна – у селі Тулиголове Кролевецької ТГ.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button