Фестиваль

Завтра на Кролевеччині зазвучать сурми Міжнародного фестивалю “Кролевецькі рушники”

Нарешті у Кролевці, після пререрви у майже два роки, задзвенять сурми фестивалю “Кролевецькі рушники”. Це неперевершене мистецьке дійство знову збере друзів фестивалю, які протягом трьох днів зможуть насолоджуватися нашою незабутньою рушниковою душою України.

До проведення фестивалю йшла активна підготовка, головні локації заходу оновлено та очікують на гостей свята. Підготовлена, як завжди, насичена, цікава, міжнародного рівня Програма проведення святкування.

Так, 25-річниця Міжнародного літературно-мистецького фестивалю “Кролевецькі рушники” пройде з 17 по 19 вересня. Це буде феєрія рушникового дива, талантів, цікавих зустрічей, презентації наукових та культурних досягнень, демонстрація експозицій, виставок, ярмарок та яскравих концертів.

Перший день фестивалю – 17 вересня:

Розпочнуться святкові заходи завтра, о 9.30 з відкриття експозиції, виставки з фондів музею кролевецького ткацтва та Краєзнавчого музею Кролевецької міської ради, які будут працювати протягом усього дня. О 10.00 у музеї кролевецького ткацтва відбудеться зустріч майстрів носіїв нематеріальної культурної спадщини “кролевецьке переборне ткацтво” та Берегинь фестивалю.

Об, 11.00, біля пам’ятнику Т.Г. Шевченку вперше зазвучить Гімн фестивалю “Кролевецькі рушники” під час його урочистого відкриття, за участі запрошених гостей, земляків, друзів, сусідів. Далі можна буде помилуватися виставками, фоторепортажами, інсталяціями, картинами, які накопичилися за 25 років існування культурно-мистецького дійства. І о 18.00 перший день фестивалю завершиться грандіозним творчим вечором народного аматорського ансамблю “Леді Імпульс” з нагоди 20-річчя з дня заснування колективу, єдиного такого на теренах Сумщини.

Другий день фестивалю –  18 вересня:

Другий день фестивалю одразу стартує з масових розваг – Хрестовоздвиженського ярмарку у міському парку, який розпочнеться о 10.00. Уміння з шиком ярмаркувати кролевчани отримали від своїх далеких предків, коли слава нашого ярмарку дуже опереджала навіть широковідомий Сорочинський. Містечко майстрів, майстер-класи та воркшопи, виставки, дефіле, демонстрації та концерти, музичні перфоманси та широка торгівля – все це буде доступне для відвідувачів.

О 14.00 біля новоствореного арт-об’єкту “Берегиня” на вулиці Соборній відбудеться молодіжний ArtPrin “Кролевецький рушник єднання”, а о 18.00, на площі Миру пройде один із найяскравіших концертних програм – “Салют фестивалю!”

Третій день фестивалю – 19 вересня:

Традиційно, останній день фестивалю гості свята проведуть у екскурсіях з відвідуванням наших відомих туристичних об’єктів: яблуні-колонії, музею кролевецького ткацтва, краєзнавчого музею, водоспаду у селі Камінь, набережної в Дубовичах, Дубовицької та Воргольської криниць, родинного склепу Щечкових тощо.

О 10.00 у публічній бібліотеці міської ради відбудеться поетична виставка творів, які були презентовані за 25 років фестивалю – “Поетичний Олімп Фестивалю”, об 11.00 – творча зустріч поетів та митців Кролевеччини, Сумщини, України – “Поетична палітра Фестивалю”, а о 15.00 – наймасштабніший концерт фестивалю – заключний гала-концерт “Рушникова душа України”, з вшануванням “Берегині – 2021”.

Тож, цими вихідними всі збираються на Кролевеччині, де рушниками стеляться дороги, де кожного гостя зустрічають хлібом-сіллю, а також відомим на всю Україну борщем з диво-яблуками, з українскими піснями, зі збереженими традиціями, які охороняються і примножуються нашими митцями, майстринями, земляками, талантами, якими так багата Кролевецька земля!

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button