Вибори

У Бурині на виборах мера не було бюлетенів, бо депутати не виділили на це коштів

Як ми вже повідомляли, у Бурині 26 вересня мали відбутися вибори міського голови. На дільниці не привезли бюлетені. Про це повідомили у виборчій дільниці №60, яка знаходиться у школі № 3, – пише Суспільне

Дільниця відкрилася вчасно, але вибори не відбулися. Люди приходили на дільницю, і йшли не проголосувавши. На цій дільниці 2280 виборців.

Голова комісії однієї з виборчих дільниць Катерина Ігнатенко сказала, що бюлетені відсутні через те, що голова ТВК Дмитро Радченко не підписав документ, за яким Шосткинська типографія має передати бюлетені до комісій.

За словами секретаря ТВК Наталії Власенко, за законом, перевибори міського голови мають відбуватись за рахунок місцевого бюджету, а депутати не виділили на це кошти, сказала вона. Тому ТВК не має права приймати бюлетені, які нібито надруковані.

Виконуючий обов’язки Буринського міського голови Євгеній Рябоконь сказав Суспільному, що під час сесії депутати, дійсно, не дійшли згоди щодо виділення коштів на проведення виборів. За його словами, планували виділити 884 тисячі гривень, але депутати не проголосували за це.

Тепер комісії мають скаласти акти про відсутність бюлетенів і, відповідно, неможливість проведення виборів.

До обрання Буринського міського голови Євген Рябоконь буде виконувати обов’язки мера, сказав він.

У Бурині 28 виборчих дільниць, понад 19300 виборців.

Повторні вибори призначили, бо влітку 2021 року суд скасував реєстрацію мером Бурині Віктора Ладухи, який виграв вибори у 2020 році, але невчасно подав заяву про реєстрацію на посаду міського голови.

На повторні вибори зареєструвалися 4 самовисуванці, потім один з них зняв свою кандидатуру. У бюлетенях мали б бути зазначені імена трьох кандидатів – Віктора Ладухи, Олександра Непочатова та Івана Рябоконя.

Фото: Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button