Трагедія

Війна забрала життя Героя з Конотопа

Старший сержант Артем Валерійович Довгополий героїчно загинув 4 серпня на Донеччині. Він до останнього подиху виконував свій патріотичний військовий обов’язок.

Випускник Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 імені Григорія Гуляницького. Після закінчення 9 класу вступив до Конотопського інституту Сумського державного університету на спеціальність “Залізничне та колійне обладнання”. Згодом закінчив Український державний університет залізничного транспорту в м. Харкові.

Артем Довгополий був творчо обдарованою особистістю. Ще під час навчання писав вірші, був членом Конотопської літературної студії “Джерела”, лауреатом численних конкурсів; мав хист до ремонту музичних інструментів: власноруч міг розібрати й зібрати гітару, на якій грав не менш віртуозно, – розповідають про Героя в рідні школі.

Після закінчення університету до 13.02.2022 р. проходив службу за контрактом у Державній прикордонній службі України в м. Краснопіллі. За 11 днів до повномасштабного вторгнення російських військ на територію України в Артема закінчився контракт, але він не зміг бути осторонь… і 1 березня пішов добровольцем до військкомату. З 29.06.2022 р. у складі 58 бригади вирушив на Схід України, щоб пліч-о-пліч зі своїми побратимами захищати рідну землю від ворога.

Йому назавжди буде 28…
У пам’яті рідних і близьких, друзів і побратимів він залишиться молодим, життєрадісним, люблячим сином, вірним товаришем, талановитим поетом, безстрашним захисником і справжнім патріотом. Артем безстрашно, мужньо і гідно виконував бойові завдання із захисту позицій та рубежів, – говорять ті, хто добре знав військовослужбовця.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button