Влада

За сприяння народного депутата Михайла Ананченка у Кролевецькому ліцеї № 3 зроблять капітальний ремонт

Про це стало відомо сьогодні, 16 липня, під час чергового засідання Комісії з розподілу коштів за напрямами бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Члени комітету одноголосно підтримали дане рішення. Проте, варто зазначити, що з 40 млн гривень, які передбачені даною програмою на всю Сумську область, за принципової позиції народного депутата України, голови Сумської обласної організації ПП «Слуга народу» Михайла Ананченка, близько 15 мільйонів гривень передбачено виділити на капітальний ремонт будівлі «Опорного закладу «Кролевецький ліцей № 3» із застосуванням енергозберігаючих технологій та оновлення просторово-предметного оточення приміщень закладу.

«Урядова програма “Спроможна школа для кращих результатів” – це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи. Вона допомагає зробити школи безпечним та комфортним середовищем для кожного учня та вчителя», – розповів народний обранець,

Як зазначив Михайло Ананченко, з питання ремонту даного закладу в Кролевці ще минулого року звернулося керівництво громади, адже школа потребує капітального ремонту, а також утеплення, бо в зимку в кабінетах холодно і забезпечити оптимальні умови для навчання понад 470 дітей досить складно.

Дана програма була залучена на Кролевеччину на умовах співфінансування з бюджету Кролевецької міської ради, у розмірі 10 % від загальної суми проєкту, а це близько 1,5 мільйонів гривень.

«Даною школою опікується мій колега – депутат Сумської обласної ради Олександр Слюсар, який ще до виборів наголошував на необхідності проведення капітального ремонту навчального закладу, в тому числі і як випускник, до якого звертаються вчителі. Також, з даного зверталися і колишній, і нинішній міські голови Кролевецької громади. А виходячи з того, що дана школа є опорним навчальним закладом, вона цілком відповідає вимогам Урядової програми», – підкреслив Михайло Ананченко.

Нагадаємо, в червні на потреби ще двох шкіл в Кролевці, за клопотанням депутата облради Олександра Слюсаря було виділено 56 тисяч гривень для облаштування кабінету хімії в Кролевецькій ЗОШ № 5 (придбання стінки та демонстраційного столу – 34 тис. грн) та 22 тисячі гривень на придбання обладнання в кімнату сенсорної інтеграції для дітей з особливими освітніми потребами в Кролевецькій ЗОШ № 2.

Схожі статті

Один коментар

  1. СВІТЛАНА Онікієнко: Яким же довгим був шлях до здійснення цієї мрії! Проект починався з 5 млн грн., потім було 11 млн грн., нарешті рішення прийнято! Ми розуміли, що лише ставши опорним закладом, можна здійснити грандіозний капітальний ремонт будівлі ліцею. Подяка всім депутатам 2019 року, хто підтримав нас при проведенні конкурсу на опорний заклад. Подяка всім, хто прийняв сьогоднішнє рішення. ДИВА ТРАПЛЯЮТЬСЯ, але для цього треба багато працювати і вірити! Чекаємо на результат!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button