ВладаОсвіта

У Кролевці «пройшлись катком» по сільських школах

Сьогодні, 28 травня, під стіни Кролевецької міської ради вийшли мешканці громади, які відстоювали кожен свою школу. Як і інформувало наше видання раніше, на розгляд депутатського корпусу було винесене питання про ліквідацію чи реорганізацію закладів освіти Кролевецької ТГ.

Позиція батьків проста: «Збережемо школу, збережемо село!», до того ж вони побоюються підвезень до навчальних закладів через те, що дітям потрібно буде рано вставати, щоб встигати вчасно на урок, не маючи можливості перекусити чи відпочити, на відстані від дому, вони будуть чекати на автобус назад. До того ж, стан автомобільних доріг, їх утримання загострює ці переживання. Як і будь-які батьки, мешканці сіл бажають аби діти навчалися поряд з домом, тому багато молодих сімей буде шукати кращого життя там, де можна забезпечити це право своїй дитині. Про це вони розповідали в листах та зверненнях до різних політичних сил, депутатів різного рівня, намагаючись завадити даному процесу. Хтось звертався до «правильних» депутатів, хтось – до тих, хто в умовній «опозиції» до прийняття даного рішення. Настав вирішальний день.

«Ми приймали з вами непопулістські рішення депутатами міської ради. У нас незабезпечення по освіті, по школам, по дитячим садкам, по медицині і ви це прекрасно знаєте. Ми сьогодні не спроможні, громада, фінансувати. Давайте чесно скажемо, всій освіті – ми не спроможні сьогодні фінансувати освіту, ми не спроможні зробити жодного капітального ремонту. І коли це закінчиться? Отут і є питання, про те, що треба взяти на себе таку відповідальність. Давайте нарешті розпочнемо будувати нашу освіту», – зауважив під час свого виступу на засіданні сесії,  Кролевецький міський голова Віктор Лехман

Під крики «Не закривайте школи!», що лунали з подвір’я, постійно наголошуючи на тому, що порушується регламент, якщо виступи затягувалися, депутати приймали рішення. Втім, особливої інтриги не було: 17 на 7 розділилися в більшості питань голоси депутатського корпусу. Депутати від політичних партій «Європейська солідарність», «Батьківщина та «Наш край» проголосували за прийняття даних рішень, а присутні на засіданні депутати від «Слуги народу» та ПП «Опозиційна платформа- За життя» не підтримали їх.

Тобто, сьогодні прийняті рішення про ліквідацію або ж реорганізацію одразу 11 навчальних закладів Кролевецької громади. Не підтримали більшістю голосами лише перепрофілювання Спаського ліцею шляхом пониження до ІІ ступеню, він залишився працювати в тому ж форматі . Було ліквідовано Кролевецьку ЗОШ № 7,  Кролевецький дитячий садок № 2, Яровську філію ОЗ «Мутинський ліцей». Понизили ступінь до І у сільских навчальних закладах Божка, Буйвалового, Каміня, Литвиновичів, Локні та Ярославця  до ІІ ступеня – Бистрика та Грузького.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button