Інвестиції

У Кролевці заклали першу символічну цеглину нової сонячної електростанції

Сьогодні, 1 червня, у Кролевці, по вул. Зеленій відбулася непересічна подія – було закладено символічну цеглину на місці, де розпочинається будівництво сонячної електростанції. Ця подія стала продовженням укладеного Меморандуму між Кролевецькою міською радою та інвесторами з Німеччини.

В урочистому закладенні цеглини взяли участь головний інвестор Олександр Мохрінг, засновник «Мохрінг Енергі груп», Наталія та Олаф Кнаппе, представники інвестиційного фонду ESE Investment AG, одним із засновників якого виступило ТОВ «Норд Ареал Енергі ГмбХ», Кролевецький міський голова Віктор Лехман, представники Сумиобленерго та інші. Господарем заходу виступив директор ТОВ «Кролевець-Солар І» Олександр Бобровицький.

«Сьогодні я щасливий, адже кожна громада прагне до того, щоб заходили в місто інвестиції. Це розвиток, процвітання нашого міста і всіх жителів. Хотів би подякувати Олександру Михайловичу (Бобровицькому, – авт), за його каденції були підписані перші Меморандуми з нашими німецькими партнерами. Ми знаємо, що ці партнери надійні, серйозні, адже ще не розпочавши робіт, на етапі зустрічей та меморандумів, але вони вже брали участь у благодійності, допомогли нашій школі», – сказав під-час закладення цеглини Кролевецький міський голова Віктор Лехман.

Як зазначив на заході Олександр Мохрінг, дана сонячна електростанція буде побудована на основі передових технологій, які вже широко використовуються по всьому світу. Він, разом із Наталією та Олафом Кнаппе подякували міській владі та представникам обленерго за співпрацю, яка буде дієвою та корисною усім сторонам.

У ексклюзивному коментарі нашому виданню Олександр Бобровицький розповів, що на початковому етапі, по вул. Зеленій буде побудовано сонячну електростанцію на площі 1,5 гектарів, поодаль від людських городів, на ділянці, яка не може використовуватися під будь-які інші цілі. Наразі вже створено три нові робочі місця, проте в подальшому їх буде більше. Лише з даної ділянки, на якій будуть розміщені сонячні панелі, до бюджету громади надійте кілька десятків тисяч гривень, а в подальшому дана сума буде збільшена в 7 разів. Електроенергія, отримана від сонячних панелей, буде надходити до єдиної енергетичної системи України. Загальна потужність – 36 МВт.

«Це дуже значима подія для нашої громади, адже всі наші проблеми від відсутності коштів. Чим більше ми будемо заводити інвесторів, тим благополучнішою буде наша громада. Наші партнери мають бачення куди можна вкласти інвестиції, а моя головна задача – це запустити в роботу сонячну електростанцію. Дуже приємно, що Кролевець має партнерські відносини з німецькими інвесторами», – сказав Олександр Бобровицький.

Почесне право закопати першу символічну цеглину отримали Олаф Кнаппе та Віктор Лехман, які з задоволенням виконали цю почесну місію, давши старт новому будівництву у Кролевці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button