Відпочинок та оздоровлення

Протягом 5 днів під Дубовичами проходило таборування джур “Дубовицька Січ” (Фото)

З 8 по 12 липня, поблизу села Дубовичі розгорнувся козацькій табір “Дубовицька Січ”. Більше 70 учасників, серед яких учні та студенти, з Кролевецької ТГ, Шостки, Конотопу, Охтирської та Сумської громад взяли участь у вишкільному таборуванні джур.

У таборі життя вирувало за козацьким устроєм. Щодня учасники таборування займалися вишколом “Теренова гра”, навчалися стріляти, збирати та розбирати автомат АК-74, тут були справжні козацькі ігри, туризм та тактична підготовка, в тому числі і з надання медичної допомоги, а також майстер-клас з сходження на байдарках. Всі заходи в таборі, в тому числі і харчування, яке централізовано готували у їдальні місцевої школи, здійснювалося з дотримання встановлених карантинних обмежень.

У рамках таборування учасники взяли участь у святкуванні Дня села Дубовичі, а також відвідали місто козацької слави – Батурин.

Сьогодні, ж у козацькому колі, відбудеться закриття п’ятиденного військово-патріотичного табору.

Нагадаємо, “Таборування “Дубовицька Січ” визначено проєктом-переможцем Конкурсу проєктів у напрямку національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2021 році (керівники: Микола Дорогій та Віталій Сущенко) від ГО «Волонтерська спільнота «Разом переможемо» та ГО «Кролевецький молодіжний клуб «Джура». На реалізацію проєкту фінансову підтримку надано з обласного бюджету.

 

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button