Корупція

На будівництві футбольного поля на Конотопщині “відмили” майже 350 тисяч гривень

Конотопською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який при виконанні підрядних робіт шляхом підроблення документів заволодів бюджетними коштами на суму майже 350 тис. грн, а потім легалізував їх (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України), – про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Так, за даними слідства, у грудні 2018 року між зазначеним товариством та одним із підрозділів Конотопської районної державної адміністрації укладено договір підряду на будівництво футбольного поля зі штучним покриттям на території школи в Конотопському районі.

У подальшому директор Товариства, попри визначену договірну ціну, звернувся до посадовця з пропозицією внести зміни до проєктно-кошторисної документації, завищивши вартість будівельних робіт. Посадовець погодився, відтак було безпідставно збільшено вартість кошторисних норм та матеріальних ресурсів майже на 350 тис. грн.

Отримані злочинним шляхом кошти директор товариства використав у своїй господарській діяльності.

Стосовно посадовця Конотопської районної державної адміністрації, службова недбалість якого призвела до заподіяння державі матеріальної шкоди на вищезазначену суму, триває судовий розгляд (ч. 2 ст. 367 КК України).

Протиправну діяльність осіб викрито за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Конотопським районним відділом поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button