ГоловнаЗахисники України

Генерал-майор Валерій Залужний призначений Головнокомандувачем Збройних Сил України

Командувач військ оперативного командування “Північ”, генерал-майор Валерій Залужний призначений Головнокомандувачем Збройних Сил України. Відповідний Указ №320/2021 від 27 липня 2021 року підписав Президент України.

Натомість Володимир Зеленський ухвалив рішення про звільнення генерал-полковника Руслана Хомчака з посади Головнокомандувача Збройних Сил України.

Це рішення Президента є продовженням розпочатих кадрових змін у Міністерстві оборони України та в секторі безпеки, – зауважують на сайті Глави держави.

Володимир Зеленський вважає безумовним пріоритетом здатність керівників усіх рівнів на сто відсотків виконувати завдання, необхідні для захисту України від збройної агресії.

«Сфера оборони має функціонувати стабільно, скоординовано, з чіткою перспективою та без непорозумінь між керівниками», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що слід активізувати роботу як у Міністерстві оборони, так і в Збройних Силах.

«Ротації чи заміна керівників не мають розглядатися як щось надзвичайне. Якщо є потреба змінити керівний погляд на конкретному напрямку, це потрібно робити», – сказав Володимир Зеленський.

Президент очікує, що на всіх рівнях у Збройних Силах, Міністерстві оборони та в структурах сектору безпеки буде налагоджена взаємодія, яка допоможе не припускатися помилок і дасть змогу підвищити ефективність захисту України.

«Від того, як побудовані відносини між керівниками, залежить виконання майже всіх завдань – від підготовки державного оборонного замовлення до конкретної роботи з нашими військовими на передовій, їхнього забезпечення. Очікую від керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил якіснішої взаємодії та чіткішого окреслення перспектив для кожного українського військового – як на професійному, так і на соціальному рівні», – зазначив Володимир Зеленський.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button