Головна

Жительку Буринщини ошукали шахраї на понад 19 тисяч гривень

Минулої доби жертвою шахрайської схеми стала 66-річна жителька Буринщини, яка намагаючись врятувати доньку, віддала аферистці всі свої заощадження. Наразі правоохоронці вживають всі необхідні заходи для встановлення особи зловмисниці та її місцезнаходження.

По допомогу до поліції звернулась жителька села Жуківка Буринської об’єднаної територіальної громади. Вона розповіла, що їй зателефонувала нібито слідча, яка повідомила, що її донька перебуваючи в магазині штовхнула іншу особу. В ході штовханини потерпіла розбила дорогий мобільний телефон і з тілесними ушкодженнями потрапила до лікарні. Також додала, що за скоєне її донці загрожує кримінальна відповідальність. У подальшій розмові з матір’ю псевдослідча додала, що для позитивного вирішення цього питання потрібно заплатити 26 000 гривень. Заявниця відповіла, що немає таких коштів. Та аферистка не відступала, і сказав перерахувати ту суму коштів, яка в неї є на даний час.

Виконавши всі вказівки невідомої жінки перерахувала на невідомий рахунок 19 700 гривень.

Через деякий час налякана мати зателефонувала своїй донці, яка повідомила, що з нею все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, повідомила про це до поліції.

За даним фактом дізнавачами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

“Працівники поліції звертаються до громадян із застереженням не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам. На жаль, неможливо передбачити, яка наступна злочинна ідея виникне в аферистів і яку нову схему вони реалізують. Тож якщо вам у телефонній розмові незнайомці повідомляють про те, що ваш родич потрапив у біду, ні у якому разі не віддавайте свої заощадження та одразу телефонуйте до поліції. Перевіряйте правдивість цієї інформації та зателефонуйте безпосередньо своєму родичу. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок”, – наголошують у відділі комунікації поліції Сумської області

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button