Агросектор

Керівництво Кролевецького КХП стурбоване втручанням правоохоронців у роботу підприємства

3 серпня, у філії АТ «ДПЗКУ» «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» відбувся обшук по справі, яка тягнеться вже багато років, щодо спірного борошна. Державне підприємство є лише третьою стороною по відкритому провадженню. Проте, керівництво КХП вбачає в діях слідчих перевищення службових повноважень та вчинення протиправних дій, які несуть загрозу стабільній роботі підприємства.

Як розповідає головний юрисконсульт Кролевецького КХП Алла Шолудченко, з боку керівництва підприємства слідчим надано необхідну інформацію, пред‘явлено відповідні документи, що підтверджують законність дій в розрізі зберігання борошна, а також вони змогли в цьому переконатися особисто, адже жодних перепон у здійснені процесуальних дій не було.

«Ми слідчому вказали на низку порушень в проведенні слідчих дій. Зокрема, в ухвалі суду зазначено невірну назву підприємства, там викладена відверто неправдива інформація, в частині того, що дане борошно знаходиться під арештом, в той час, коли дане обмеження знято у 2018 році відповідною ухвалою. Натомість, дії слідчих виходили за межі повноважень та виданої їм ухвали Ковпаківського районного суду м. Суми, зокрема в частині опломбування виробничих потужностей», – розповідає  юристконсульт

У свою чергу, директор філії АТ «ДПЗКУ» «Кролевецький комбінат хлібопродуктів» Геннадій Гордієнко прокоментував, що на його переконання, дії слідчих – це змова з кримінальними елементами, заради підриву репутації державного підприємства та спроба його подальшого знищення, або ж рейдерського захоплення.

«Під час обшуку, слідчий неодноразово наголошував на тому, що так зване опломбування виробничих потужностей млина, яке він сам тут на місці і вигадав, і хотів просто білою ниткою зав’язати обладнання, можна зробити формально, певно натякаючи на можливість «домовитися», підштовхуючи до порушення закону. Про що мною було одразу заявлено на камеру, під запис. Такі зухвалі, відверто незаконні дії і підштовхують до таких висновків, що головною метою слідчих є не законне вирішення спірного питання, а перешкоджання в діяльності і підрив репутації державного підприємства», – зазначив Геннадій Гордієнко.

Він зауважив, що відповідні скарги та заяви на незаконні дії слідчих будуть подані до вищого керівництва МВС та Генеральної прокуратури України.

Наразі, підприємство працює в штатному режимі, усі зобов‘язання перед партнерами виконуються в повному обсязі.

«Дану справу так не залишу, як багаторічний керівник, як депутат обласної ради, я використаю всі законні механізми, щоб не допустити зупинки роботи підприємства і припинити свавілля правоохоронців, які за перевищення службових повноважень мають понести суворе покарання. Всі їхні протизаконні дії зафіксовані на відео. Ми живемо не в 90-і, хоча дехто досі керується старими мірками!», – наголосив директор Кролевецького КХП.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button