Covid-19

На Сумщині зафіксовано мутацію коронавірусу “Delta+”

Як повідомляють у Сумському обласному центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, з метою визначення мутацій  коронавірусу SARS-CoV-2 у хворих на СOVID-19, які лікувались у закладах охорони здоров’я області протягом червня – серпня поточного року,  11 серпня в лабораторії особливо небезпечних інфекцій  було проведено вибіркове  тестування 10 зразків біоматеріалу від хворих на  СOVID-19.

За результатами тестування  у восьми хворих в  зразках носоглоткових змивів ідентифіковано  варіант  Delta,  у двох хворих  ідентифіковано  варіант Delta+. Зазначені випадки захворювань  зареєстровані у північних, південних районах області та у м.Суми.

Дев’ять з 10 захворілих  на СOVID-19  протягом інкубаційного періоду повернулись з країн, де зареєстровано різке ускладнення епідемічної ситуації внаслідок  поширення варіанту коронавірусу “Дельта”, або мали контакт з особами з проявами  захворювання, що повернулись з цих країн  (Росія -7, Грузія -2).

Серед 10 захворілих – 1 дитина до 10 років та 9 дорослих, в т.ч. віком від 20 до 30 років – 1, 30-39 років – 1, 40-49 років – 1, 50-59 років -1, 60-69 років – 3, старші 70 років – 2.

Всі 10  осіб захворіли на СOVID-19 вперше, з них 2 особи отримали на території Росії відповідно два та одне щеплення  вакциною «Спутник V».

У 2-х захворілих перебіг захворювання обмежився нежиттю, незначною температурою. У декількох хворих на початку захворювання клінічні ознаки були незначними, а в подальшому  перебіг захворювання ускладнився.  У зв’язку з важким перебігом захворювання шестеро хворих були госпіталізовані, з них троє померли внаслідок ускладнень.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button