Духовність

На Кролевеччині освятили криницю, яку наповнюють одразу 5 джерел

У Велике православне свято Успіння Пресвятої Богородиці та у рамках урочистостей, присвячених відкриттю набережної, у селі Дубовичі було освячено криницю, яку місцеві називають “П’ять джерел”, через те, що її наповнюють одразу п’ять активних водограїв.

Молебінь на освяченні криниці правив Владика Роман, архієпископ Конотопський та Глухівський, йому співслужили священнослужителі зі всієї єпархії. Наприкінці богослужіння архіпастир звернувся до прочан з настановами, зокрема зазначивши, що ті, хто з відкритим, серцем, сповненим віри, прийде до цієї криниці, того прохання буде здійснене, адже не залишає Господь своїх чад, хто з трепетом молиться Отцю Небесному та з шаною відноситься до подарованих ним благ.

Нагадаємо, поблизу села Дубовичі вже б’є цілюще джерело, яке облаштоване, як криниця і кожного дня туди з’їжджаються за водою віруючі люди. А у свято вшанування Ікони Божої матері “Дубовицька” сотні, а то і тисячі вірян збираються на цьому святому місці, де і був явлений шанований образ Богородиці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button