Безпека громадян

Оприлюднено результати епідеміологічного розслідування отруєння 26 дітей у Попівській школі

За результатами епідеміологічного розслідування встановлено порушення санітарного законодавства та законодавства про безпечність і якість харчових продуктів в частині щоденного допуску до роботи персоналу харчоблоку, дотримання вимог особистої гігієни персоналу, відповідності вимогам технологічної документації, забезпечення санітарним та спеціальним одягом, зберігання харчових відходів, а також дотримання протиепідемічного режиму утримання приміщень , – про це поінформували у Дерпродспоживслужбі Сумщини.

Недотримання у закладі вищеназваних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог підтверджені результатами лабораторних досліджень змивів, які в 27,5% виявили мікробіологічне забруднення.

“Не відповідають вимогам за показниками мікробіологічної безпеки зразки добових проб, приготовані на харчоблоці закладу. Крім цього, серед працівників харчоблоку виявлено носіїв патогенного стафілокока, що потребує їх додаткового обстеження та лікування”, – підкреслюють фахівці

Лабораторні обстеження дітей не виявили у них збудників кишкових інфекцій, тому не можна підтвердити прямий причинно-наслідковий зв’язок між виникненням захворювання і порушеннями на харчоблоці закладу.

“Разом з тим ці порушення, підтверджені лабораторними дослідженнями, свідчать про наявність у закладі факторів ризику виникнення кишкових інфекцій. При цьому основну роль у виявлених порушеннях відіграє не стан матеріально-технічного забезпечення, а виключно дотримання персоналом регламентованих вимог щодо організації харчування у закладі освіти”, – роз’яснюють в Держпродспоживслужбі

За результатами розслідування направлено приписи щодо усунення порушень керівнику та засновнику закладів освіти, підготовлені матеріали щодо притягнення керівника до адміністративної відповідальності, направлене повідомлення до Головного управління Національної поліції.

Нагадаємо, на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 16.09.2021 року надійшло телефонне повідомлення начальника відділу освіти Попівської сільської ради Конотопського району та інформація ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» про реєстрацію Гострої кишкової інфекції, гастроентероколіту? COVID-19? серед учнів та персоналу опорного закладу освіти «Попівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.» Попівської сільської ради Конотопського району.

З симптомами одноразового блювання, нудоти, одноразових рідких випорожнень або болю в животі за медичною допомогою звернулася 31 особа, з яких 26 дітей та 5 дорослих. Зважаючи на неускладнений перебіг захворювання всім захворілим було організоване амбулаторне лікування.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button