БюджетІнвестиції

У Кролевецькій громаді розробили Програму приватизації комунального майна на 2022-2023 роки

Виконавчим комітетом Кролевецької міської ради, на минулому тижні, схвалено Програму приватизації комунального майна територіальної громади в особі Кролевецької міської ради на 2022-2023 роки.

Ініціатором розроблення програми є Кролевецька міська рада, а її учасниками міськрада, відділ комунального майна та балансоутримувачі майна. Термін її реалізації – 2 роки.

Метою програми є підвищення зацікавленості інвесторів у розвитку територіальної громади шляхом продажу об’єктів приватизації ефективному приватному власнику за ринковою вартістю, що  має довгострокові інтереси у розвитку приватизованого об’єкта, поповнення доходної частини місцевого бюджету.

Відповідно до паспорту Програми, на її реалізацію потрібно з міського бюджету залучити 170 тис гривень. В результаті її впровадження, на думку розробників, буде забезпечене ефективне використання майна
комунальної власності територіальної громади та поповниться місцевий бюджет, проте яку суму вдасться залучити не вказано.

Після того, як депутатський корпус Кролевецької міської ради прийме на сесії дану Програму, буде  затверджено перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації.  Включення нових об’єктів до цього переліку здійснюватиметься за рішенням міської ради, а Програма буде реалізовуватись на підставі ухвалення Кролевецькою міською радою окремого рішення щодо кожного об’єкта комунальної власності.

Контроль за ходом виконання заходів Програми покладається на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олега Шпринделя та на постійну комісію за функціональною спрямованістю

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button