Історія

У Козацькому відкрили музей ретротехніки

Нещодавно на території Бочечківської сільської ради, а саме в селі Козацьке відкрився музей ретротехніки, який став музейною візитівкою Бочечківської громади, – про це повідомили в сільській раді.

Його засновником став небайдужий мешканець села Козацьке, засновник ТОВ АФ «Козацька» Віктор ГАЛА.

Більшість експонатів, представлених в музеї ретротехніки – це місцева техніка, яка їздила територією Бочечківської громади в різні роки.

Одним з таких експонатів є «Універсал». «Універсал» – загальна назва моделей сільськогосподарських тракторів, що випускалися на Ленінградському заводі «Красний путиловець» з 1934 року по 1940 рік, і на Володимирському тракторному заводі – з 1944 по 1955 рік.
Повна маса «Універсалу» – 2,108 т, потужністю 22 к.с. та 16,2 кВт.
Саме на цьому тракторі, який представлений в музеї в післявоєнні роки з 1930 року працювала смілива жінка, передова трактористка колгоспу «Перемога» (с.Козацьке) Євтушенко Марія Андріївна (1916-1972р.р). Після була бригадиром рільничої бригади, помічником бригадира тракторної бригади в колгоспі «Перемога». В 1966 році за нелегку та самовіддану працю Марії Андріївні присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордену Леніна та золотої медалі «Серп і Молот».

Музей розташований просто неба, в центрі села Козацьке, поблизу дитячого майданчика та «Активного парку». Відвідування музею безкоштовне та відкрите для відвідувачів щодня.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button