Історія

Після 2 років бюрократії вертольоти для музею авіації в Конотопі передадуть громаді

Сьогодні, 2 грудня, за участю заступниці голови ОДА Вікторії Медвідь, заступника Конотопського міського голови Людмили Ігнатенко та представників військової частини А0177 (Полтавська область) відбулося прийняття зі сфери управління Міністерства оборони України до сфери управління Сумської обласної державної адміністрації унікальних музейних експонатів – вертольотів Мі-24А та Мі-26.

Як зазначила Вікторія Медвідь, процес передачі тривав більше 2 років.

У подальшому музейні експонати у встановленому порядку будуть передані до комунальної власності Конотопської громади і стануть невід’ємною частиною Конотопського музею авіації та Державної частини Музейного фонду України, – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, музей авіації , як відділ Конотопського міського краєзнавчого музею ім. О.М. Лазаревського, відкритий у 2008 році. У музейній експозиції виставки просто неба представлено 7 гелікоптерів, кожен з яких має свої особливості. У 2019 році на території музею відкрито відреставрований німецький командний бункер люфтваффе, що був збудований у часи Другої світової війни.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button