Новини громадСпоживач

З 1 травня ТОВ “СУМИГАЗ ЗБУТ” запускає нові річні тарифи для населення

ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» запроваджує нові тарифи для побутових споживачів – «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ» та «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ». Тарифи будуть діяти на постійній основі з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року. Про це інформують у пресслужбі газової кампанії.

За рішенням Уряду та державного регулятора НКРЕКП, усі побутові споживачі з 1 травня будуть переведені на річний тариф своїх постачальників. Вартість кубометру газу буде зафіксована на рік.

Клієнти ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» будуть переведені на тариф «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ».

  • Що варто знати про цей тариф:

  1. Ціна газу фіксується на 12 місяців: з 1 травня поточного до 30 квітня наступного року. Протягом цього періоду ціна може змінитися лише у бік зменшення.
  2. Споживачу не потрібно збирати документи і підписувати новий договір.
  3. Передавати показники лічильника та сплачувати за газ потрібно як і раніше.
  4. Споживач має право перейти на будь-який тариф свого або іншого постачальника.
  5. Постачальник має право відмовити споживачу, який перейшов з річного контракту на інший тариф (наприклад, місячний), і хоче повернутися на річний контракт.

Як повідомила директор ТОВ «СУМИГАЗ ЗБУТ» Олена Руденко, тариф «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ» почне діяти з 1 травня паралельно з річним тарифом. У рамках цього тарифу середній річний обсяг споживання клієнтом газу множиться на ціну, зафіксовану на рік. Споживач сплачує однаковий щомісячний платіж впродовж 12 місяців, незалежно від обсягу споживання, а показання лічильників передає як і раніше. В кінці року постачальник здійснює звірку показників та проводить перерахунок. Якщо клієнт використає менше запланованого обсягу газу, зекономлена сума повертається на його рахунок.

Переваги тарифу «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ» для споживачів полягають у тому, що ціна газу протягом року не змінюється і вона є нижчою, ніж у тарифі «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ». Також немає надмірного навантаження на гаманець в опалювальний сезон. Тариф передбачає знижку на газ для тих, хто перейде на нього до 1 серпня 2021 року. 

Ціни на газ в рамках тарифів «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ» та «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ» стануть відомі ближче до 25 квітня і будуть опубліковані на сайті ТОВ «Сумигаз збут» у розділі «Вартість природного газу».

Для переходу на «ТВІЙ ГАЗ – РІВНИЙ ПЛАТІЖ» потрібно подати нову Заяву-приєднання постачальнику або зафіксувати свою згоду на зміну умов через Особистий кабінет споживача, вебсайт постачальника, кол-центр, мобільний додаток або в запропонований постачальником спосіб.

Схожі статті

2 коментарів

  1. Як на мою думку, то ці роз’яснення по тарифам , потрібно оприлюднювати тоді, коли вже буде відома ціна на газ.А так, це тільки балачки та віднімання часу у користувачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button