Соціальний захист

Дві громади Конотопщини почнуть активно займатися сім’ями в складних життєвих обставинах

Міністерство соціальної політики України визначило 14 територіальних громад учасниками пілотного проєкту з апробації механізму інтеграції соціальних виплат та соціальних послуг, спрямованих на надання малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям комплексної підтримки

Серед обраних, дві територіальні громади із Конотопщини: Бочечківська та Новослобідська ОТГ.

Відповідно до проєкту, фахівці із соціальної роботи, які працюють у даних громадах, будуть забезпечені планшетами та транспортними засобами, що допоможе їм бути мобільнішими під час роботи із відповідними сім’ями.

Під час пілотного проєкту малозабезпечені сім’ї та одинокі матері отримуватимуть від держави не лише виплати, а й соціальні послуги, спрямовані на їх виведення із складних сімейних обставин.

За результатами проєкту планується підготувати зміни до законодавства, які посилять адресність та ефективність надання державної соціальної допомоги.

Механізм інтеграції соціальних виплат і послуг апробується Міністерством соціальної політики в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за підтримки Світового банку.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button