Інвестиції

Німецькі інвестори хочуть в Конотопі переробляти сміття в біопаливо

Вчора, 25 січня міський голова Конотопу Артем Семеніхін провів робочу зустріч із представниками німецької компанії ESE Investment AG. Про це повідомили на сторінці міськради.

Під час зустрічі були обговорені проєкти та перспективи співпраці у двох напрямках: щодо залучення грантових коштів від німецьких партнерів на розвиток житлово-комунальної та соціальної сфери Контопської громади, а також будівництво сміттєпереробного підприємства (лінії) з вироблення біологічного палива, одержаного з біологічної сировини (у тому числі з поновлюваних відходів сільського та лісового господарства).

Попередньо гості уже ознайомилися із можливими варіантами місця розгортання підприємства. Їх влаштовують і кліматичні умови Конотопщини, вітровий та сонячний режими території Конотопської громади, територіальна наближеність до аграрного сектору, – зазначили в міськраді.

Міський голова схвалив пропозицію німецьких гостей, тим паче, у майбутньому це дасть можливість додаткових надходжень до місцевого бюджету, створення нових робочих місць, альтернативу здешевлення теплопостачання та електричної енергії для мешканців громади. Також, було надано доручення профільному заступнику Юрію Павлову та управлінню економіки – надати представникам німецької компанії усю необхідну інформацію про наявність сировини для переробки, про можливість взаємовигідного партнерства із лісовими господарствами, аграрними підприємствами, про оптимальне місце для розгортання підприємства (наближеність до теплових та електричних мереж).

До даного проєкту, як зазначили гості, залучені кращі фахівці Німеччини, інженери з біоенергетики. Більше того, німецький уряд уже виділив кошти на розвиток територій українських громад.

Як зазначив Артем Семеніхін, Конотоп зробить усе можливе, щоб отримати для розвитку соціальної і житлово-комунальної сфери нашої громади якусь частину цих коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button