Кримінал

У Конотопі припинено діяльність групи злочинців, що займалися рекетом

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури, 28 січня 2022 року повідомлено про підозру організованій групі з чотирьох осіб за фактом вимагання коштів (ч. 4 ст. 189 КК України). Про це інформують у пресслужбі прокуратури Сумщини.

За даними слідства, житель м. Конотоп з метою незаконного збагачення створив організовану групу, залучивши до неї іще трьох знайомих.

Учасники групи, погрожуючи фізичною розправою, систематично вимагали кошти в місцевих мешканців. Зокрема, задокументовано, як вони погрожували насильством конотопчанину та вимагали з нього 5 тис грн. Таку ж суму вони вимагали і в іншого місцевого жителя.

Двох із них правоохоронці затримали ще 20 грудня 2021 року безпосередньо після того, як потерпілий передав їм 4 тис. грн.

У ході слідства зібрано докази причетності до злочинної діяльності затриманих іще двох осіб. На даний час за клопотанням слідчого та прокурора трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, їх четвертий спільник перебуває під домашнім арештом.

Протиправну діяльність осіб припинено за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції із залученням спецпідрозділу КОРД співробітниками слідчого управління та Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button