Правопорядок і закон

Організовану злочинну групу судитимуть на Конотопщині

Сумською обласною прокуратурою затверджено та 9 лютого 2022 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи, які вимагали кошти в жителів м. Конотоп (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, 36-річний конотопчанин у серпні 2021 року створив організовану групу з метою отримання доходу шляхом вимагання коштів з осіб, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності та можуть бути причетні до протиправних дій. До такої злочинної діяльності чоловік залучив трьох знайомих.

Діючи у складі організованої групи, обвинувачені, залякували та били потерпілих, погрожуючи їм фізичною розправою, вимагали кошти. Зокрема задокументовано як учасники групи вимагали по 5 тис. грн з двох місцевих чоловіків. Побоюючись за своє життя, потерпілі сплачували данину вимагачам.

Діяльність групи припинено в грудні 2021 року.

Протиправну діяльність осіб викрито за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції із залученням спецпідрозділу КОРД співробітниками Конотопського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, – повідомили у пресслужбі прокуратури Сумщини

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button