Безпека громадян

У Кролевці створять загін територіальної оборони

Сьогодні, 14 лютого при Кролевецькому міському голові Віктору Лехману пройшла нарада щодо створення добровільного формування територіальної громади. Про це повідомили в Кролевецькій міській раді.

Добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають на території громади, та який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах своєї громади, члени якого не є військовослужбовцями, а саме формування не входить до складу Збройних Сил, зокрема частин Сил територіальної оборони, – про це нагадав начальник другого відділу Конотопського районного Центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Харченко

Членами добровольчого формування може бути громадянин віком від 18 років, який проживає на території громади, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір і уклав контракт добровольця тероборони.

Було розглянуто Порядок утворення, склад, мету і завдання добровільного формування територіальної оборони.

Також, присутні обозначило подальші кроки щодо дій населення під час надзвичайних ситуацій, місць розташування протирадиаційних укриттів та шляхи евакуації ( у разі потреби).

У міській раді звернули увагу громадян, що на даний час підстав для паніки та небезпеки немає, ситуацію контрольовано.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button