Безпека громадян

ВАЖЛИВО! Наразі загрози вторгнення на Сумщину немає

На цьому наголосив під час наради із головами депутатських фракцій та керівниками усіх силових підрозділів Сумщини голова облдержадміністрації Дмитро Живицький, – повідомляють на сайті ОДА.

«Ми зібралися, щоб ще раз спільно проговорити питання територіальної оборони та план дій для жителів області у разі військової загрози», – підкреслив Дмитро Живицький.

Серед питань, що розглядалися в рамках наради, були: план дій для жителів області у разі військової загрози та питання територіальної оборони, розміщення блок-постів на території Сумської області − спільно представниками Нацполіції, Нацгвардії, військкоматів, СБУ (облаштування блок-постів, встановлення камер спостереження на цих блок постах); посилення заходів з безпеки охорони державного кордону з країною-агресором; забезпечення роботи територіальної оборони; питання безпеки й охорони приміщень органів державної влади.

Також додатково роз’яснені дії в разі необхідної евакуації населення, з’ясовані мобілізаційні плани, заходи.

За словами Дмитра Живицького, станом на сьогодні кошти на потреби територіальної оборони Сумщини виділили 30 територіальних громад з місцевих бюджетів в сумі 7,36 млн грн. До кінця тижня плануються сесії ще в 15 тергромадах і буде виділено ще 1,1 млн грн.

«Я закликаю ті громади, які ще не передбачили кошти на тероборону, зробити це. Це ваш обов’язок, особливо в нинішніх умовах, перед вашими ж жителями», – наголосив голова облдержадміністрації.

Що робити цивільному населенню?

«Це питання я чую останнім часом по кілька разів на годину. Відповідаю: НЕ ПАНІКУВАТИ! Зберігайте спокій, ходіть на роботу, займайтесь своїми справами. Адже наразі загрози вторгнення на територію Сумської області немає, – говорив Дмитро Живицький. − На Сумщині забезпечується координація і злагодженість усіх дій між органами державної влади, правоохоронних органів та військовими! Працюємо спільно та злагоджено заради безпеки кожного мешканця Сумщини. Слідкуйте за офіційними джерелами інформації, в тому числі й за моєю офіційною сторінкою у мережі Facebook. Користуйтесь лише перевіреною інформацією і не розповсюджуйте фейки».

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button