ВійнаСпоживач

Дорога життя: як продукти потрапляють на полиці магазинів в Кролевці?

Окрім гуманітарної допомоги, яку доставляють в Кролевець і роздають силами працівників Кролевецької міської ради та структурних підрозділів, на полицях магазинів наразі вже достатньо першочергових продуктів для населення.

Щоб доставити продовольство, зокрема в один з «народних» супермаркетів АТБ, об‘єднали свої зусилля Кролевецький міський голова Віктор Лехман та депутат Сумської обласної ради Олександр Слюсар, яких підтримали приватні перевізники Олександр Дячок та Олександр Недбай.

Ситуація на дорозі, яка єдина зараз з‘єднує Кролевецьку громаду з областю, є напруженою. Про що свідчить інформація від голови Сумської ОВА Дмитра Живицького: «Орки бушують від Білопілля до Конотопу!… Прошу мешканців Конотопщини триматися, не виходити на вулицю без особливої потреби, бути обережними!». Також, відомо про викрадених на ворожих блок-постах людей, вбитих у селах та понівечених танками громадян. Сьогодні стало відомо про те, що 1 квітня окупанти схопили біля села Пересепки, Путивльської ОТГ заступника голови Новослобідської громади Олексія Шибаєва, який супроводжував гуманітарний груз.

«Це вже восьмий рейс, які виконали мої працівники. Цього разу водії добиралися з Полтави до Кролевця майже тиждень. Через небезпеку потрапити під обстріл, дві доби мусили чекати в Ромнах і коли сьогодні, в Кролевці, під ранок грім і повідомлення про повітряну тривогу лякали мешканців міста, вони везли найнебезпечнішим, але єдиним шляхом, продукти харчування. Надзвичайно мужні люди, яким ми всі дуже вдячні за таку патріотичну позицію. Їх стараннями, за домовленістю з керівництвом АТБ, вже завезено до Кролевця понад 250 тон продуктів», – розповів депутат Сумської обласної ради Олександр Слюсар.

Водіїв вантажівок Олександра Передерія, Олексія Білоуса, Ігоря Волкова та Євгенія Михайлова, звиклих до труднощів в дорозі, адже перевезеннями вони займаються вже значну частину свого життя, нинішня ситуація не вибила «з-за керма» і вони досить стримано згадують про небезпечні подорожі.

«Коли вперше виїхав і наткнувся на ворожий танк, що рухався на зустріч, то  як такого страху не відчув, лише тіло відреагувало, ноги стали «ватяними», але продовжив рухатися! Пронесло! Звісно ж, що практично в окупації, кожен водій, особливо великогабаритного транспорту – це ціль для ворогів, потрібно пам‘ятати про це!», – розповів водій вантажівки Олександр Передерій.

Дивлячись сьогодні на чергу під АТБ і знаючи, як тяжко ті продукти з’являються на полицях, хочеться закликати кролевчан більш ощадливо відноситися до споживання, адже війна поряд з нами і кожен, хто везе хліб, мило чи порошок, свіжі яблука чи яйця, крупи та інші важливі для нас з вами продукти: перше – ризикує своїм життям, друге – герой, що за кермом автомобіля, через морок окупації, прокладає нам дорогу життя!

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button