Війна

На вихідних Сумщина зазнала значних хаотичних обстрілів

За повідомленнями Сумської ОВА та Держприкордонслужби, цими вихідними прикордонні громади Сумщини зазнали обстрілів з боку росії.

Так, території Миропільської та Хотінської громад з повітря обстріляла ворожа російська авіація, 7 травня,  ракетами “повітря – земля”.

Внаслідок обстрілу поранено військовослужбовця Державної прикордонної служби України.

Також, на відстані близько 20 км один від одного парами літаків, найімовірніше Су-35, відбулися обстріли на ділянці відділу прикордонної служби «Юнаківка» Сумського загону.

Українські прикордонники, які несли службу на цьому напрямку, встигли укритися.

Ворожі літаки обстрілювали не лише українську, а й відкривали вогонь по російській території.

Вчора, 8 травня, у Шосткинському районі Сумської області на відстані близько 3 км від держрубежу прикордонники зафіксували 10 розривів ракет, випущених системою залпового вогню з рф.

Також із ворожої території відкривався мінометний вогонь.

Оперативне командування «Північ» повідомило, що з винищувача Су-30 було обстріляно три населені пункти та з гелікоптера Мі-24 ще чотири.

За даними ОВА, постраждало і єврейське кладовище у Глухівській громаді. За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження.

Попередньо, обійшлося без жертв.

Вже й сьогодні, 9 травня повідомляють про обстріли області. Зафіксовано «прильоти» в Хотінській громаді. Руйнувань та жертв немає.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button