Культура

Кролевецькі працівники культури заявляють про урізання зарплат та звільнення

Сьогодні, 10 травня, на сторінці “Кролевеччина культурна”, на якій висвітлюється робота закладів культури Кролевецької громади, з’явилося повідомлення про те, що наразі в громаді реалізовується практика звільнень, шантажу і переведення на пониження ставки, оголошення простою, переведення на 2/3 посадового окладу працівників культури.

“Ми наполягаємо, що, якщо ми захищаємо навіть наші пам’ятники у містах, то ми зобов’язані зараз зберегти і захистити працівників культури! Це ключ до скарбниці, яка наповнена справжнім сенсом слова «Перемога». Ми розуміємо, що багатьом складно співвідносити два різних поняття «гроші» і «час». Але «час» і є «гроші»! Давайте припустимо, якщо не зупинити зараз це свавілля, у нас піде 10-15 років на вирощування нових спеціалістів, і то, якщо вийде, при перерваній лінії. Адже не буде кому вчити нових фахівців. Це 10-15 років порожнечі і вакууму. А по-друге – це величезні гроші. Навіть цинічно розмірковуючи, ціна кожного працівника сфери культури, науки, освіти – це вага золота в прямому сенсі цього слова”, – йдеться в повідомленні.

Вони закликали громадськість и владу втрутитися і зупинити  подібну практику.

Всі працівники на рабочому місці і на 100% виконують свої посадові обов’язки! А посадовий оклад у працівників культури це наприклад 1-й тарифний розряд з 1 грудня 2021 року – 2893 гривні!!!! Мінус 1/,3 минус податки. Ось і порахуйте скільки залишається. І ще хочемо додати, що більшість працівників культури села працюють на 0,5 чи 0,25 ставки. То як прожити людині на 300 гривень в місяць?… Гарно ж подякувала наша влада Кролевеччини культурі за заходи, благодійні концерти, кліпи, пісні. Перемога над культурою 100 відсоткова!, – зазначається у повідомленні.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button