Освіта

Путивльський педколедж може залишитись без вступників

Резонансу у Путивлі набуло питання втрати регіонального замовлення Путивльським педагогічним фаховим коледжем імені С.В. Руднєва на підготовку фахових молодших бакалаврів у новому навчальному році.

Відповідне розпорядження голова Сумської ОДА підписав 16 червня, тобто ще до старту вступної компанії. Але до відома колективу рішення довела до відома колективу в.о. директора коледжу Зоя Матвієнко лише 5 липня, коли вже було зафіксовано 20 електронних заяв від абітурієнтів, – зазначили на сторінці Путивльської міськради.

У Путивльському коледжі навчається 251 студент, з яких 245 – за рахунок державного бюджету. Тож, чи забажають навчатись діти в закладі за власні кошти, – питання риторичне. Тож,  коледж стрімко наближається до припинення свого існування.

У депутатів міськради і у міського голови Костянтина Гаврильчука до керівниці закладу багато запитань, але вона наразі не планує збирати колектив, щоб спільно шукати на них відповіді, – підкреслили в міськраді

Депутат міської ради Віталій Федоренко також пропонував свою допомогу, але плідного діалогу, на жаль, не вийшло.

Не зважаючи на таку позицію керівниці установи, голова громади ініціював зустріч із народними депутатами від “Слуги народу”, керівництвом області для пошуків шляхів вирішення проблеми, і така зустріч найближчим часом має відбутись.

А поки що колектив коледжу у зверненні до Костянтина Гаврильчука висловлює недовіру своєму керівникові, просить донести це до вищих органів влади та допомогти закладу в існуванні. Під цим зверненням – підписи значної частини колективу.

Тож, депутати одноголосно підтримали звернення до голів Сумської обласної ради та Сумської військової адміністрації посприяти наданню регіонального замовлення на бюджетній основі Путивльському педколеджу та розглянути питання у межах своїх повноважень щодо відповідності займаній посаді в.о. директора коледжу.

Нагадаємо, що на посаду керівника закладу Зоя Матвієнко була призначена без проведення конкурсного відбору як виконувачка обв’язки директора. З приставкою “в.о.” вона працює вже другий рік. Минулого року план з регіонального замовлення “бюджетних місць” був невиконаний, а цього року такий план заклад втратив взагалі.

У коледжі створені 113 робочих місць, загальна сума відрахувань податку на доходи фізичних осіб до бюджету громади склала за 2021 рік майже 2 млн. грн. Заклад має більш ніж сторічну історію свого існування.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button