Освіта

Офлайн вчитимуться діти там, де є облаштовані укриття

Детальні роз’яснення щодо навчального року 2022/2023 надав голова ОВА Дмитро Живицький.

Після оприлюднення інформації про можливість початку нового навчального року в очному форматі, суспільство умовно розділилось на тих, хто «за» і тих, хто «проти». Суперечки не стихають, обростаючи чутками та фейками, – зазначив голова ОВА

Сьогодні, 22 липня, разом з освітянами, представниками ДСНС, СБУ, поліції, військовими, головами громад (онлайн) обговорили, що зроблено для того, аби діти могли безпечно отримувати знання.

Було вирішено, що відкривати будуть школи і садочки за певних умов:

  • Навчання в очній формі розпочнеться виключно там, де є бомбосховище або укриття, обладнане відповідно до затверджених вимог. Укриття також може знаходитись поруч з закладом освіти. 
  • Наразі обстежено 560 (97%) закладів освіти, які мають захисні споруди цивільного захисту. Проводиться облаштування укриттів відповідно стандартів.

Головною умовою для очної форми навчання, навіть при наявності облаштованих укриттів, буде згода батьків. Але навіть якщо більшість виступатиме «за» офлайн, дитина зможе навчатися дистанційно, – написав Живицький

Кожні батьки окремо обиратимуть для своєї дитини найбільш безпечну форму навчання, на їх розсуд.

Навчання виключно у форматі онлайн розпочнеться у закладах освіти, які розташовані у межах 25 км від кордону, і у громадах, які знаходяться в зоні проведення бойових дій. На сьогодні – це 20 громад.

Також про очну форму не може бути мови, якщо ні в закладі освіти, ні поруч немає укриття. 

Отже, там де небезпечно – тільки онлайн навчання, де відносно безпечно і є укриття – офлайн. При цьому ми розуміємо що повністю безпечно зраз не буде ніде. Навіть вдома. Зберігаємо оптимізм і керуємось здоровим глуздом, резюмував голова ОВА.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button