Розваги

“Євробачення-2021”- Україна посіла 5 місце

Гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення” відбувся ввечері, 22 травня, в Роттердамі на арені Ahoy. Запальними танцями і неймовірними голосами дивували учасники 26 країн. Український гурт ” Go_A” посів 5 місце, незважаючи на те, що кліп на пісню “Шум” увійшов до переліку 10 найпопулярніших відео на офіційному Youtube-каналі Євробачення.

Цьогоріч долю учасників вирішували не лише судді, а ще й глядачі, то атмосфера в залі Роттердаму залишалась напружена опісля оголошення перших результатів.

Наші представники отримали 364 бали (професійне журі з 5 чоловік оцінили виступ на 97 балів, а глядачі віддали гурту 267 балів). Найвищий бал (12) українські глядачі відправили до Італії. 10- Литві, 8- Фінляндії, 7- Швейцарії, 6- Ісландії, 5- Франції, 4- Росії, 3- Азербайджану, 2- Швеції, 1- Бельгії. Професійне журі України розподілили голоса наступним чином: 12- Італія. 10- Франція, 8- Швейцарія, 7- Ізраїль,  6- Бельгія, 5-Мальта, 4- Ісландія, 3-Азербайджан, 2-Португалія, 1- Норвегія.

39 країн голосували у конкурсі, Україна отримала по 1 балу від Італії, Греції, 2 бали від Португалії, по 3 від Норвегії, Ісландії, Нідерландів, 4 бали від Ізраїлю, Естонії, по 5 від Мальти, Німеччини, Австралії, Румунії, 6 від Азербайджану, Ірландії, по 7 від Литви, Грузії, 8 від Швеції, 10 від Бельгії, а Литва поставила єдину 12 нам. Таким чином Україна посіла друге місце серед голосування людей по той бік екрану та 9 місце за результатами суддів.

Переживати було чого, адже країни в таблиці щосекунди змінювали свої позиції. Відбувались так звані гойдалки вподобань. 4 країни (Великобританія, Німеччина, Іспанія та Нідерланди) отримати нуль балів від глядачів. Це вперше в історії, коли держави-засновниці зазнали такої неприхильності. Гостра боротьба, яка точилася в першому турі голосування між Швейцарією, Італією, Францією та Мальтою продовжилась і далі. Проте, Швейцарія отримала 165 балів, Франція – 251, Мальта – лише 47, а Італія здобула рекордну кількість голосів – 318.
У підсумку двох голосувань  перше місце дісталось рок-гурту “Maneskin” із піснею ” Zitti e buoni” (524), “срібло” отримала француженка Barbara Bravi із “Voila” (499), а “бронзу” забрали швейцарці “Gjon’s Tears” з виступом “Tout L’ Universe” (432).

Джерело: МЕТА

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button