Податки

На Сумщині викрито підприємців в ухиленні від сплати податків майже на 7,7 млн грн

Співробітники ГУ ДФС у Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні викрили підприємців в ухиленні від сплати податків, – про це інформують в пресслужбі ДФС.

Правоохоронці встановили, що службові особи декількох товариств реалізуючи продукти харчування широкого асортименту через власну мережу магазинів та використовуючи реквізити підконтрольних фізичних осіб – підприємців, організували схему ухилення від оподаткування, чим нанесли збитки бюджету упродовж 2018 – 2021 років у вигляді не сплаченого податку на прибуток на загальну суму майже 7,7 млн гривень.

Встановлено, що з метою мінімізації податкових зобов’язань службові особи товариств здійснювали реалізацію продуктів через незареєстровані касові апарати та від імені підконтрольних фізичних осіб-підприємців.

Виручені готівкові кошти звозилися до бухгалтерії підприємства. Фізичні особи – підприємці фактично не мали реального відношення до ведення господарської діяльності, та щомісяця отримували виплати готівкою за оформлення їх суб’єктами підприємницької діяльності та використання їх реквізитів. Реальним власником продукції та грошових коштів, отриманих від реалізації товарів, фактично були службові особи товариства.

На підставі ухвали районного суду м. Суми податкова міліція провела обшуки ряд обшуків за результатами яких виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності,
чорнові записи та готівкові кошти у розмірі понад 2, 17 млн гривень.

Виявлені та вилучені товарно-матеріальні цінності приєднано до матеріалів кримінального провадження.
Досудове розслідування триває.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button