Суд

Народний депутат Михайло Ананченко свідчів у суді щодо його замовного побиття у 2019 році

У Зарічному районному суді Сум вчора, 19 серпня слухали свідка – народного депутата Михайла Ананченка. Справа стосується замовлення побиття двох народних депутатів від “Слуги народу” — Михайла Ананченка та Тетяни Рябухи. За версією слідства, побиття організував Микола Аліфанов через те, що нардепи голосували за проєкт закону про продаж земель сільгосппризначення. Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Зі слів Михайла Ананченка, 15 грудня 2019 року він повернувся на вихідні з Києва до Сум. До нього на залізничному вокзалі підійшли співробітники СБУ і запропонували взяти участь у слідчих діях. Бо, за їх словами, є людина, яка хоче завдати шкоди. Нібито двоє нападників мали схопити Ананченка, нагодувати землею і зняти це на відео чи фото.

Особисто з Аліфановим Михайло Ананченко ніколи не спілкувався, сказав він і додав, що до цієї події тиску чи погроз не отримував.

“Я прослідував з ними, в приміщенні служби безпеки України дав добровільну згоду на участь в негласних слідчих діях, після чого ми разом зі співробітниками служби безпеки здійснили інсценований напад”, – розповідає Михайло Ананченко.

В СБУ йому сказали, що є записи розмови й на зустрічі був ймовірний нападник. В приміщенні СБУ Ананченку наклали грим і зробили фото. Цього ж дня були зроблені фото інсценування нападу одним із нападників у балаклаві. Михайло Ананченко виклав фото на своїй сторінці у Facebook. Метою інсценізації було показати замовнику, що напад нібито відбувся, розповів Ананченко.

Раніше на суді Микола Аліфанов говорив, що вини не визнає.

Після допиту свідка прослухали аудіозапис розмови між Аліфановим і ймовірними нападниками, який був зроблений біля “Альтанки”. Сам Аліфанов говорить, що на запису тільки частина розмови, дещо вирізане.

На питання прокурора – про кого йде мова у розмові де він говорить: “нагодувати елементарно землею”, “щось такого плану, щоб не голосували за землю”, Аліфанов відповів, що це умовно і не означало нічого.

У розмові один з чоловіків говорить : “за народних депутатів 1000 доларів”. Аліфанов відповів – “головне, щоб акцію провести”. У суді ж чоловік сказав, що конкретно нікого не мав на увазі.

Якщо провину обвинуваченого доведуть, йому загрожує до семи років позбавлення волі. Наступне засідання суду щодо цієї справи призначили на 17 вересня. Тоді мають відбутися дебати.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button