Шахрайство

Шахраї і під час війни продовжують обманювати конотопчан

За одну добу жертвами шахрайських схем стали двоє місцевих мешканок. У поліції за даним фактом вже відкрили кримінальні провадження та розпочали досудове розслідування.

До поліції звернулась 26-річна місцева жителька, яка розповіла, що через один із месенджерів з нею зв’язалася невідома жінка та повідомила, що хотіла би придбати дитячі речі, які заявниця напередодні виставила на продаж на сайті оголошень. Домовившись про ціну, потерпіла виконала всі інструкції покупця ніби то для перерахунку грошей на її банківську карту. Через деякий час, жінка помітила зникнення з її рахунку більше 23 000 гривень та зрозуміла, що це були шахраї.

Ще однією жертвою шахрайства стала 38-річна конотопчанка. Вона розповіла, що до неї зателефонувала невідомий, який назвався представником однієї з компаній мобільного зв’язку. В ході спілкування чоловік запропонував убезпечити її номер телефону від шахрайських дій. На що жінка охоче погодилася та виконала всі інструкції псевдооператора. Та вже через деякий час зрозуміла, що потрапила на гачок шахрая, виявивши відсутність 73 000 гривень на своєму рахунку.

За обома фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Наразі правоохоронці вживають всі необхідні заходи для встановлення осіб зловмисників та їх місцезнаходження.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button