Святкування

У Кролевці відсвяткували 420-річчя міста

Вчора, 4 вересня у Кролевці відзначали День міста, якому виповнилося 420 років від дня заснування. Програма заходу була широкою та різноманітною.

Розпочалися святкування з традиційного футбольного турніру пам’яті В.Є. Жаркова. Ветерани з Глухова, Путивля, Шостки, Новгород-Сіверського, Конотопу та Кролевця розіграли Кубок пам’яті. На заході було вручено багато відзнак та подарунків задля подальшого розвитку футбольної справи, зокрема і дитячого футболу. Були покладені квіти до могили родини Жаркових, вшанували пам’ять земляка хвилиною мовчання.

Турнір проходив у вікових категоріях 60+ та 35+. У першій категорії грали дві команди з Кролевця та Конотопу і в результаті змагань перемогли конотопчани. У категорії 35+ перемогу здобули гості з Новгород-Сіверського та отримали перехідний Кубок пам’яті В.Є. Жаркова, друге місце посіли кролевчани, третє – глухівчани і четверте місце за ветеранами з Путивля. Захід пройшов за підтримки обласної та районної футбольних федерацій.

Пізніше в місті пройшов легкоатлетичний пробіг та проїхалася мотоколона. У цей же час у мистецькій школі Кролевця відкрили оновлено актову залу, де було зроблено капітальний ремонт.

Відзначення Дня міста потім перемістилося на площу Миру, де велася широка торгівля, були представлені різноманітні дитячі розваги, а у вечері із головної сцени кролевчан вітали зі святом запрошені гості та керівництво Кролевецької територіальної громади. На свято завітав і народний депутат України Михайло Ананченко. Він вручив Подяки Верховної Ради України за вагомий внесок в розвиток Кролевеччини головному спонсору святкування 420-річчя Кролевця, директору ТОВ “Кролевецький комбікормовий завод” Олександру Андрущенку та директору музею кролевецького ткацтва Галині Ніжнік.

Від керівництва та депутатського корпусу Кролевецької міської ради, депутатів обласної ради, керівництва Конотопського району вручені числені відзнаки та подарунки всім людям, які своєю щоденною працею працею роблять наше місто кращим – працівникам культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, сільського господарства та багатьом іншим. Також були відзначені і вихованці станції юних туристів, які у серпні цього року вибороли «золото» Всеукраїнських змагань.

Святкова концертна програма радувала гостей до пізнього вечора, закінчилося святкування масштабним салютом та дискотекою від Київського Dj Davay. Виступали кращі творчі колективи Кролевця, окремі виконавці, хореографічні колективи, гості із Сум – колектив “Голос вогню” подарували видовищне фаєр-шоу, а родзинкою свята стала народна артистка України Наталія Могилевська.

Фото: автора та Кролевецька міська рада, Конотопська РДА Відео: Кролевеччина культурна

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button