Соціальний захист

У Конотопі запрацює Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб

Як повідомили в Конотопській міській раді, ГО «Міжрегіональний інститут розвитку громад» та Фонд Східна Європа підписали грантову угоду щодо реалізації заходів проєкту «Центр підтримки вимушено переміщених осіб у Конотопській громаді».

Проєкт, загальною вартістю 160 тис.грн. реалізується коштом Європейського Союзу та передбачає створення сприятливих умов для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок агресії рф і переселилися до Конотопської громади. Він втілюється у життя на засадах партнерства з управлінням економіки Конотопської міської ради та у співпраці з управлінням освіти.

Центр підтримки ВПО розташований у приміщенні спеціалізованої школи №2. Наразі йде облаштування різноманітних локацій, здійснюється закупівля обладнання та побутової техніки.

Тут буде зона відпочинку для дорослих та дітей із м’якими меблями та кріслами-грушами, дитячий куточок з ігровим модульним комплектом меблів-трансформерів, сухим басейном із кульками та м’якими матами для фізичної активності, зона для приготування та прийому їжі.

Закуплено пральну машину, витяжку, встановлять бойлер. Усе – для того, аби створити гарні умови для відвідувачів Центру.

Також проводитимуть заняття групи з психологічної підтримки, що орієнтовані на людей, які потребують емоційного перезавантаження, прагнуть адаптуватися до сьогоднішніх умов та особистісного розвитку. А ще планують проводити тренінги, майстер-класи, тематичні заходи – спільні читання, перегляд кінофільмів, йога, настільні ігри, руханки для дітей тощо.

Зазначається, що Конотопська міська територіальна громада продовжує приймати вимушених переселенців. Наразі на обліку в управлінні соціального захисту населення Конотопської міської ради перебувають 2087 осіб, які мають статус ВПО, з них 1297 осіб – ті, які приїхали від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button