Вітання
В тренді

У Кролевці відзначили День Перемоги

Сьогодні, 9 травня, у Кролевці пройшли урочистості з нагоди Дня Перемоги!

До кролевчан та гостей громади з вітальними словами звернулися Кролевецький міський голова Віктор Лехман та депутат Сумської обласної ради Олександр Слюсар. Своїми думками поділився з присутніми знаний у Кролевці громадський та політичний діяч, автор числених книг про історію рідного краю Іван Балабон.

«Прикро, що сьогодні так мало серед нас залишилось учасників бойових дій часів Другої світової, на заході присутні лише їхні діти, онуки та правнуки. Проте наш обов’язок – це берегти пам‘ять! Ми пам‘ятаємо і обов‘язково станемо переможцями в сьогоднішній війні! Пам’ять дідів не посоромимо! Дякую усім захисникам нашої рідної землі!», – йшлося у вітальних словах Олександра Слюсаря.

В офіційних урочистостях також взяли участь й депутати Кролевецької міської ради із фракції ПП «Слуга народу»: Олександр Бобровицький, Євгеній Попок та Дмитро Бочаров.

«Кожного року ми приходимо до Вічного вогню, щоб вшанувати наших земляків, виконати наш синівський обов‘язок. Все менше живих ветеранів, проте наша пам‘ять береже зв‘язок поколінь і ми ніколи не забудемо про подвиг наших захисників у Другій світовій і мирне небо, яке сьогодні над нами, завдяки військовослужбовцям, що боронять наше сьогодення на сході! Вічна їм шана і вдячність!», – прокоментував нашому виданню Олександр Бобровицький

Відомі та улюблені пісні, у виконанні вихованців та колективів Центру культури Кролевецької міської ради, прозвучали на мітингу, а також присутні вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни покладанням квітів до монументу Слави.

Також, віддали шану героям на меморіальному комплексі, що відбудований в пам’ять мирних жителів  Кролевеччини, розстріляних під час тимчасової окупації району та загиблих і померлих від ран воїнів-захисників і визволителів у роки Великої Вітчизняної війни, що на центральному кладовищі Кролевця.

 

 

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button